الأبيض يختم السبت عند 75–76 والبانيه يصل 200–230 ليلًا

ميزان التجزئة بعد العشاء لسه بيحسب الأبيض من 75 لـ76 في المزرعة، فيختم سعر الفراخ السبت على نفس قفزة الصباح ويوصل للمستهلك حتى 95، مع ظهور البانيه في الأسواق بين 200 و230 حسب الحي بعد ما ثبّت تحديث العصر مدى الجملة.
أبيض وباسو وبانيه قبل ما تقفل المحلات
| الصنف | مزرعة/جملة | مستهلك |
|---|---|---|
| أبيض | 75–76 | 90–95 |
| أبيض (نطاق أوسع) | — | 80–95 |
| ساسو | 110–111 | 125–135 |
| ساسو (منير) | 112 | — |
| بلدي (سوق) | — | 130–140 |
| بانيه | — | 200–230 |
بعض المناطق بتلاقي الأبيض من 80 للمستهلك، والساسو في التجزئة اتسع لحد 135، والبانيه بيسحب فاتورة العزومة لفوق لو هتجيب صدور جاهزة بدل الفرخة الكاملة.
سعر الفراخ اليوم وحساب العشا
فرختين وزن متوسط على سعر التسعين يقرّبوا الفاتورة من مئتين قبل التوابل، ولو هتكمّل ببانيه احسب الزيادة من دلوقتي، وراجع كمان أسعار البط والرومي والبيض لو القائمة محتاجة تنويع من غير تكرار نفس الطبق.
الفجوة بين 76 و90 فيها نقل وذبح وتبريد مش مكسب نقي كله، فاسأل عن وزن ما بعد التجهيز، ومتخلّطش سعر المزرعة بسعر الحي اللي بتشتري منه.
العلف مربوط بحركة العملة، فلو بتجهّز دورة جديدة شوف سعر الدولار عند 52.25 قبل ما تحسب تكلفة الكتكوت والعلف مع بعض.
قائمة بكرة من غير مفاجأة
لو العشا بسيط خليك على الأبيض الكامل، ولو العزومة تقيلة البانيه والساسو بيرفعوا الحساب بسرعة، فاسأل عن السعر بالكجم المكتوب مش بالقطعة.
ربما تشاهد
ذات صلة
المزيد من الاقتصاد



